Projekt "Lov fotoaparatom"

 

Što trebate učiniti?

Jednostavno je! Ostavite zekana u prirodi. Iz udaljenosti kojom ga nećete uznemiravati niti dirati, slikajte ga i pošaljite nam fotografiju! Možete nam poslati i video snimku.

Hvala što ste zekanu s Vaše fotografije poklonili život! :)

U nastavku pogledajte fotografije i videosnimke koje smo do sada zaprimili putem obrasca.

 


 

Marija iz Bedekovčine poslala nam je poruku:

" Hvala Bogu da postoji vaša stranica jer sam bila sigurna da nije normalno da su sami i da nisam pročitala vaše članke sigurno bi ih išla dirati i 'spasiti'... "

Pronašla je gnijezdo 14.5.2015., ali nije dirala bebe zeca. :) U blizini gnijezda nije kosila travu, da se bebe imaju gdje skrivati dok rastu. Poslala nam je i fotografiju mjesta gdje ih je prvi put vidjela. U tom trenutku gnijezdo je bilo prazno, pa je pretpostavila da su se zečići u međuvremenu preselili.

 


 

Ivana iz Feričanaca uspješno je othranila divljeg zečića Merlina u ljeto 2014. godine, prema uputama na našoj web stranici. Sama je napravila nastambu za podivljavanje i pripremila ga za povratak u prirodu. Merlin je nakon 2 tjedna uspješno podivljao i pušten je na slobodu 31.8.2014. Dva dana kasnije posjetio je Ivanino dvorište i slistio svu hranu koju mu je ostavila pored nastambe za podivljavanje. :) Vraćao se u blizinu kuće još neko vrijeme, dok je bilo bresaka.

 

A poslije je prešao kod susjeda, na jabuke. :)

 

Ivana je uspjela napraviti i dvije video snimke :)

 


 

Matea iz Križevaca nam je poslala fotografiju zeca kojeg je "ulovila" 26.6.2014. u blizini svoje kuće. :)

 


 

Anica iz Zagreba je 2.7.2013. ugledala ovog zečića u svom vrtu. Nije ga dirala, samo je par puta prišla bliže da mu donese vode, salate i sijena. :) Sljedeće jutro ga više nije bilo, odskakutao je dalje (ipak je to malo veći mladunac). No, sigurno je bio negdje u blizini, stoga smo savjetovali da sljedećih nekoliko tjedana ona i susjedi pripaze prije košnje trave, kako ga ne bi ozlijedili.

 


 

U svibnju 2012. godine dobili smo ovu fotografiju malog preplašenog divljeg zeca. Nađen je u vrtu, ali nalaznik ga nije dirao. :) Znao je da se bebe divljeg zeca ne smiju dirati i tako spasio jedan mali, ali vrijedan život. Slikao je sa pristojne udaljenosti i bez uznemiravanja zeke, nakon čega se udaljio i ostavio ga u "gnijezdu". :) Procjenjujemo da je zečić star 12-tak dana.

 


 

Ovo je naša video snimka! :) U srpnju 2011. godine ponovno smo ugledali divljeg zečića, koji je najvjerojatnije potomak nekog od ranije othranjenih zečeva, puštenih u okolicu utočišta TarraLand. Ovaj put smo imali fotoaparat i uspjeli snimiti zeku starog 50-tak dana, koji je očito osjetio da mu ne želimo zlo jer nas zna "iz viđenja" od ranije. Kada smo mu prišli na 4 metra blizine, skoknuo je i gotovo "plešući" trznuo stražnjim nogicama i odlepršao u vinograd u kojem inače živi. :)