Obrasci

 


Nađen je divlji zec. Što da učinim?

 

  1. Prvo i osnovno pravilo je NE DIRAJTE GA. Njegova majka je negdje u blizini i vratit će se.
  2. Ako ste ga već dirali vi ili vaš pas, ne vraćajte ga, jer ga mama zbog stranog mirisa više neće prihvatiti. Sada je na vama da ga othranite i vratite u prirodu, služeći se informacijama koje nudi ova stranica.
    Javite nam se da vam u tome pomognemo!
  3. Veće su šanse da vi nešto prenesete zeki, nego zeko vama. Ipak, redovito perite ruke, posebno vašim najmlađima. Osnovna higijena je dovoljna da nema bojazni. Ne dovodite zeku u kontakt s drugim životinjama, a posebno ne s kunićima!


Lijekovi i suplementi

 

Od prvog dana života zeko smije dobivati AD3E vitamin, a nešto kasnije i suplement kalcija za pravilan rast kostiju. Ali, ti se lijekovi daju u točno određenim količinama i razmacima, te uz velik oprez. Možete pitati našu udrugu da vam pošalje ove lijekove, tako da ispunite sljedeći obrazac.

Udruga će vam besplatno poslati paketić, ako je u mogućnosti.


Vaše fotografije

 

Možete nam poslati fotografije ili videozapise zečića dok su kod vas na othranjivanju. Kada za to dođe vrijeme, možete nam poslati i video zapis njegovog puštanja u prirodu. Nemojte slikati, nego baš snimati, jer zekani najčešće naglo izjure u šikaru, a to ni jedan fotoaparat ne može slikati. Pripremite i uključite kameru PRIJE nego mu otvorite vratašca. Ako ga snimite, imat ćete uspomenu, a možete ju poslati i nama - te snimke nas vesele, a neke i objavimo na websiteu.